Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2009 18:14 - Дълбокото дишане по Цигун (представено от Алекс Анатол) – за автора
Автор: galatea Категория: Други   
Прочетен: 4835 Коментари: 1 Гласове:
1



В един от последните постинги споменах за една интересна личност по име Алекс Анатол. Случайно открих неговото видео с лекция и демонстрация на дълбокото дишане по китайската система Цигун. И тъй като е много дълго (трае един час), потърсих теоретичната част в Интернет, за да не записвам на слух изречените истини. Попаднах на смайваща биография, противоречиви мнения и дори доста злобни нападки. А на края на видеото, ако ще имате търпение да го изчакате до края, можете да видите куп титли, от екзотични по-екзотични. Упражненията са лесни, но докато стигнеш до тяхната същност, трябва да изслушаш много обяснения, което ги прави малко досадни. Според мен, на Алекс Анатол му е трудно да поднесе материала стегнато. Може би затова не написа книга за своя живот, достоен за приключенски роман.

 

Алекс Анатол (Александр Аркадьевич Анатольев) е роден през 1948 г. в Москва. На 8 години се запознава с един китаец Лю Янтай - майстор на Дао от древна потомствена линия. В продължение на 20 години този велик учител обучава единствения си ученик Алекс във всички аспекти на Дао (философия, бойни изкуства, цигун, лечителски и магически техники, медитация). След завършване на обучението Лю Янтай посвещава Алекс в сан на даоския свещеник и го благославя да разпространява Истината на Дао на Запада.

През 1976 г., след дълги приключения майстор Анатол емигрира в САЩ, настанява се близо до Бостън и построява там истински традиционен даоски храм. Този храм е един от малкото, официално признати от китайски религиозни власти и патриарсите на даоската религия.

Алекс Анатол е майстор по Цигун, признат от Шанхайска Асоциация по Цигун, и преподава даоизъм във водещи университети на САЩ, включително Харвард.

 

Едната от версии на биографията на Алекс Анатол гласи, че през 1976 г той е просто изгонен от Русия в Израел, тъй като всички екзотични адепти по това време били под пристално наблюдение на КГБ. От Израел той попада във Франция, в Чуждестранния легион. Пишат, че на Майстора му се е налагало много пъти да се сменя местоживеене, да работи като чистач, да чисти кучешки колиби, да лови престъпници за пари, да воюва в африкански републики. Коментира се, че има изобилие на огнестрелни рани, белези от нож и наполовина смъкнат скалп, така че когато се е върнал от война, можел да се снима без грим във филми на ужаси.

 

Обожавам такива истории. След тази информация простих му мудността, в края на крайщата не може всеки да притежава всестранни таланти, макар че Алекс Анатол има написана книга "Истината на Дао" и около 15 видеоклипа. По информация от форумите, единият от тях, Цигун за гръбнака, помогна на много хора.  Може и тези упражнения да са добри, стига да не те отнемат толкова време само да се запознаеш с тях. Затова ще се опитам да ги предам по най-стегнат начин.

 

Клипът, с който мисля да ви запозная, се казва "Дълбокото дишане". То представлява уникален комплекс упражнения от тайните даоски практики, използвани в даоските манастири.  Целта на дълбокото дишане не е само духовното развитие.  С помощта на Цигун-дълбокото дишане вие можете да се научите да регулирате движение на енергията "ци" във вашето тяло, да я акумулирате, да изхвърляте нейния излишък, с други думи, ще се научите да бъдете в хармония със себе си и с околния свят. Енергия "ци" е вид космическа енергия, която циркулира навсякъде, включително и в човешкия организъм, тъй като всички ние представляваме част от Вселената и се намираме в постоянно взаимодействие с нея. Така че след няколко занятия трябва да се почувствате прилив на сили и енергия, а също подобряване на самочувствие.

 




Гласувай:
1



1. анонимен - Видеото
24.08.2011 11:15
Може ли да ми пратите видеото?
shterew@gmail.com

Благодаря!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: galatea
Категория: Други
Прочетен: 1867601
Постинги: 40
Коментари: 418
Гласове: 175
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930